Išvenkite nugaros skausmų

Išvenkite nugaros skausmų

Ilgai sėdint netaisyklingoje padėtyje be pertraukų, kūno raumenys vis labiau įsitempia, dėl kūno asimetrijos gali atsirasti raumenų disbalansas, nugaros skausmas, nes žmogus, susmukęs kėdėje, nebekontroliuoja savo laikysenos ir natūralių stuburo linkių. Vieni raumenys praranda savo elastingumą, kiti neišvengiamai persitempia. Ypatingai svarbu laiku atpalaiduoti įsitempusius raumenis, kad ateityje neiškiltų ilgalaikių sveikatos problemų. 

Išvengti nugaros raumenų skausmų yra keletas būdų ir apie kai kuriuos iš jų esate tikrai girdėję. 

Sportas - puikus būdas atsikratyti varginančio pečių, juosmens srities ar bendro nugaros skausmo.  Kasdienis mankštinimasis ir taisyklingas raumenų darbas gali ilgainiui sustiprinti raumenis. Žinoma tai pareikalaus nemažai jūsų laiko bei valios, o galbūt net atskirų spsorto programų sudarinėjimo būtent Jums kas mėnesį.

Reguliari mankšta - beabejo reikalingas kiekvieno ryto ritualas. Mankštos metu svarbu derinti jėgos ir tempimo pratimus – kad raumenys gautų krūvio ir būtų pratempti. Nėra geras pasirinkimas, kai vieną dieną žmogus daro tik tempimo pratimus, kitą dieną visos mankštos metu dirba su svoriais. Tempimo pratimai būtini bet kokios mankštos metu, nes jie neleidžia sutrumpėti ir susitraukti raumenims. Taigi, prieš pradedant mankštų ciklą namuose vis gi yra geriausia pasitarti su kineziterapeutu ar bent jau asmeniniu treneriu. 

Vaistai - labai populiari priemonė prevencijoje prieš skausmą, tačiau tai problemos nepanaikins ir jos neišspręs visam laikui. Medikamentinis gydymas dažniausiai dar prideda ir šalutinį poveikį tad čia tikrai labai lengva patekti į užburtą ratą. 

Masažas - puiki išeitis jeigu raumenys yra isitempę ir juos būtina atpalaiduoti. Masažas naudingas tiek sveikam žmogui tiek turinčiam įvairių sveikatos bėdų. Viena iš svarbiausių masažo naudų yra mažinti raumenų bei emocinę įtampą, taip pat stimuliuojama kraujo ir limfos apytaka. Masažai taip pat greitina riebalinių liaukų veiklą, gerina endokrininę bei nervų sistemą. Be viso to, masažai taip pat labai sumažina nuovargį, gerina imunitetą, stiprina raumenis, mažina patinimus po operacijų, padidina energijos kiekį, suteikia žvalumo, padeda išvengti mėšlungio. 

 Ar kadanors pagalvojote, jog masažą puikiai gali atlikti ne tik žmogus, bet ir įrenginys? Tikrai taip. Palengvinkite raumenų skausmus su mūsų masažuokliu. Masažas bet kur ir bet kada. Kodėl gi ne? Galėsite jį atlikti visu ir visada, o kas svarbiausia - visa šeima! Įrenginys pravers tiek darbe, tiek namuose. Niekieno neprašant galėsite lengvai atlikti masažą patys vieno mygtuko paspaudimu. Besisukančios galvutės atstos rankų masažą ir atpalaiduos tuos raumenis, kuriuose pradėjote jausti skausmą ar nuovargį. Jums teliks pasirūpinti patogiu įsitaisymu, gera knyga ar tiesiog puodeliu kavos ir mėgautis masažu. Saugu, pigu ir patogu. 

Grįžti į tinklaraštį